pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο - Μνημείο του ΔΣΕ στο Θεοτόκο στον Γράμμο (φωτογραφίες) | www.902.gr

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με μια μεγάλη και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν από την ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος, στο Γράμμο.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και συνθήματα υπόσχεσης του αγώνα. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Γόντικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στεφάνι εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη «Διεθνή».

Νωρίτερα, την εκδήλωση άνοιξε ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε και ο Χρήστος Ζούνης, εγγονός του Χρ. Ζούνη, αντάρτη του ΔΣΕ, η οικογένεια του οποίου δώρισε, στη μνήμη του πατέρα τους, την κατοικία του με το κτήμα. (Διαβάστε παρακάτω το χαιρετισμό του)

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Η προσέλευση είχε αρχίσει από νωρίς το πρωί. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ παραβρέθηκαν στη σημαντική αυτή στιγμή και περιηγήθηκαν στο χώρο.

Στο εσωτερικό του Μουσείου, χωρισμένο ανά ενότητες, εκτίθεται φωτογραφικό και άλλο υλικό, σπάνια ντοκουμέντα που αφορούν άμεσα την ευρύτερη περιοχή, όπου αποτυπώνονται εικόνες από την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, όπως αυτή καταγράφηκε σ' αυτά τα βουνά (στο Γράμμο, στο Σμόλικα και στο Βόιο).

Στις πλάκες που περιβάλλουν το Μνημείο είναι γραμμένα τα πάνω από 400 ονόματα, ταξινομημένα ανά χωριό, που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ.

Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο βρίσκεται στημένη υπαίθρια έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα για τον τρίχρονο ηρωικό και δίκαιο αγώνα του ΔΣΕ.

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»