pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Οι πιο γόνιμες χώρες στην Ευρώπη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το διαδίκτυο φαίνεται αρέσκεται στα στατιστικά και οι έρευνες είναι και πολλές και όλες πλέον δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους στο ίντερνετ.

Έτσι και τώρα δημοσιεύονται σε έναν πίνακα οι χώρες που παρατηρείται ότι πιο γόνιμες από άλλες, παρουσιάζουν δηλαδή περισσότερες γεννήσεις.

Είχε παρατηρηθεί ότι από το 1960 έως και το τέλος του 20ου αιώνα οι δείκτες της γονιμότητας στην ΕΕ ήταν σταθερά σε πτώση. Όμως με την είσοδο στο νέο αιώνα, τον 21ο τα στατιστικά ότι το κλίμα έχει αντιστραφεί και η αύξηση αυτή συνεχίστηκε τουλάχιστον έως το 2010.
Το 2015 υπολογίζεται ότι στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία γυναίκα αντιστοιχία 1,58 γέννηση κατά το 2015. Ακόμη και αυτό το νούμερο είναι εξαιρετικά μικρό σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 2 με 3,5 γεννήσεις ανά γυναίκα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά αυτές είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη γονιμότητα.
Και πρώτη στην κατάσταση είναι η Γαλλία και την ακολουθεί σε μικρή απόσταση η Ιρλανδία, στην τρίτη θέση είναι η Σουηδία και μετά το Ηνωμένο βασίλειο ενώ την πεντάδα τη συμπληρώνει η Δανία.  Με 1,70 ακολουθούν οι Λετονία, Βέλγιο και  Λιθουανία ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Φινλανδία και η Εσθονία. 
Και αν σκέφτεστε αν εμείς είμαστε για άλλη μία φορά στο τέλος της λίστας δεν έχετε και άδικο, άλλωστε τόσα χρόνια μέσα στην κρίση είμαστε. 

Η Ελλάδα είναι 4η από το τέλος και αφήνει πίσω της με πολύ μικρή διαφορά όμως την Κύπρο, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…