pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Πανελλαδικές: Ο Νέος τρόπος υπολογισμού των μορίων για ΕΠΑΛ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πανελλήνιες 2017 - Υπολογισμός μορίων: Το alfavita θα προωθήσει το επόμενο διάστημα όπως και πέρυσι, δωρεάν εύχρηστη πλατφόρμα όπου ο κάθε υποψήφιος

θα μπορεί να υπολογίζει τα μόριά του. Για να μάθει για όλα τα τμήματα του Μηχανογραφικού και να κάνει την σωστή επιλογή Σπουδών μπορεί να διαβάσει εδώ

Σύμφωνα με την Αριθμ. Φ.151/27299/Α5/ (Τεύχος Β’ 545/22.02.2017 ΦΕΚ) Υπουργική Απόφαση: Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου κ.λπ. και τα άρθρα 12 και 15 η βαθμολόγηση και ο υπολογισμός των μορίων θα γίνεται ως εξής:

Βαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων

Κάθε γραπτό βαθμολογείται από δύο βαθμολογητές και η βαθμολόγησή του γίνεται από τον καθένα από αυτούς στην εκατοντάβαθμη κλίμακα (0− 100), με ακέραιους μόνο αριθμούς και ο τελικός γραπτός βαθμός ανάγεται στην κλίμακα 0-20 και γράφεται ως δεκαδικός, όπου απαιτείται.

Συντελεστές βαρύτητας – Τρόπος υπολογισμού μορίων

1. Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/ας για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων του Τομέα αποφοίτησής τους καθώς και της Κοινής Ομάδας όπως αναφέρονται στο άρθρο 1 της παρούσας, οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων Γενικής παιδείας και ειδικότητας έχουν οριστεί βάσει του άρθρου 13 του ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α’) ως εξής:

για το μάθημα των Μαθηματικών συντελεστής 1,5
για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας συντελεστής 1,5
για το α’ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5
για το β’ μάθημα ειδικότητας συντελεστής 3,5
Για το ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας ορίζεται συντελεστής 1.

Για τα ειδικά μαθήματα της «Αρμονίας» και του «Ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Για τα ειδικά μαθήματα του «Ελευθέρου Σχεδίου» και του «Γραμμικού Σχεδίου» ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Στις πρακτικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ορίζεται συντελεστής 2 για το μέσο όρο των βαθμών τους.

Για τον υπολογισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψήφιου/ας αθροίζονται τα γινόμενα του βαθμού κάθε μαθήματος που προκύπτει με τον αντίστοιχο συντελεστή και στη συνέχεια το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το 100. Αν στη συνολική βαθμολογία προκύπτει και δεκαδικό μέρος γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα ως ακολούθως: Αν το δεκαδικό μέρος είναι μικρότερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) παραλείπεται. Αν το δεκαδικό μέρος είναι ίσο ή μεγαλύτερο της μισής ακέραιης μονάδας (0,5) τότε η συνολική βαθμολογία στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα.

Δηλαδή (όπως σημειώνει και ο Δημήτρης Καλοδήμος, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας, σε σχετικό άρθρο του) με το νέο τρόπο υπολογισμού των μορίων το μέγιστο των συνολικών μορίων που μπορεί να συγκεντρώσει ο διαγωνιζόμενος των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ (χωρίς ειδικό μάθημα) θα είναι το 20.000 και όχι το 2.000 που ήταν μέχρι πέρσι.

compass | Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»