pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γαβρόγλου στην Βουλή: ΤΕΛΟΣ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Επίσημες δηλώσεις του Κώστα Γαβρόγλου στην Βουλή για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Πρέπει να αποδραματοποιηθούν οι εξετάσεις.

Είναι αδιάβλητες, αλλά δεν έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα. Επιτυγχάνει μόνο όποιος τα έχει "μάθει απ' έξω". Τυραννιούνται τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο σύστημα» σημείωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σήμερα στην Βουλή

Στην συνέχεια πρόσθεσε «Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά που είναι το αδιάβλητο της διαδικασίας και να δούμε πως σιγά - σιγά θα εισάγονται στα Πανεπιστήμια με το βαθμό του Απολυτηρίου. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει από του χρόνου. Έχει ορίζοντα 3ετίας. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει προηγουμένως εθνικό σχέδιο αξιολόγησης σχολικών μονάδων και διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε ότι την Παρασκευή (10/02/2017) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την συγκρότηση επιτροπής για τα οικονομικά της εκπαίδευσης στην οποία θα μετέχουν εμπειρογνώμονες που έχουν προτείνει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, «έργο της επιτροπής θα είναι η μελέτη των οικονομικών της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα κλείσει η ψαλίδα ως προς τις ανελαστικές δαπάνες. Εως τον Ιούνιο ελπίζουμε να έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα».

Τι αλλάζει στις Φετινές Πανελλαδικές

Πέραν των αλλαγών που προανήγγειλε για το 2020 και έπειτα σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, Θα πραγματοποιηθούν πολλές ανατροπές και στις φετινές εξετάσεις (Πανελλαδικές και ενδοσχολικές). Δείτε εδώ 

Αλλαγές όπως μετάθεση ημερομηνιών, κατάργηση επαναληπτικών Πανελλαδικών αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις που διορθώνουν κακώς κείμενα του νέου συστήματος και δίνουν επιπλέον ευκαιρίες σε μαθητές. Δείτε εδώ

Ένα μέρος των αλλαγών αυτών, βρίσκονται στο νομοσχέδιο για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα.

Για την Θεματική Εβδομάδα 

Αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την εφαρμογή του προγράμματος της Θεματικής Εβδομάδας είπε ότι «Κανένας γονέας δεν μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του από την θεματική εβδομάδα».

«Το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία. Θα γίνει στα γυμνάσια και είναι υποχωρητικότατο να γίνει. Η μια εβδομάδα δίνει τεράστια ευελιξία στον σύλλογο καθηγητών. Όμως, κανένας γονέας δεν θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του. Εχουμε εξαιρετικές ενδείξεις από τους εκπαιδευτικούς που έχουν πάρει το πρόγραμμα στην πλάτη τους. Να προσέχουν ορισμένοι που αντιδρούν να μην ταυτιστούν με αντιδράσεις και με «στρατόπεδα» που δεν θα ήθελαν να εμπλακούν» ειπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Η θεματική εβδομάδα έχει θέματα διατροφής, εθισμού  - όχι μόνο ναρκωτικών αλλά  ίντερνετ και θέματα σχέσεων ανάμεσα στα φύλα. Ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνά τα συζητά και είναι καθεστώς σε όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι στην Θεματική Εβδομάδα έχει αντιδράσει και η ΟΛΜΕ με τον γ.γ. της ομοσπονδίας Νίκο Παπαχρήστο να δηλώνει στο protothema.gr  οτι στα γραφεία της ΟΛΜΕ φθάνουν καταγγελίες για κομματικές οργανώσεις γυναικών που επιθυμούν να «μπουν» στα σχολεία και να μιλήσουν για θέματα επί παραδείγματι κατά της βίας των γυναικών. Ο κ. Παπαχρήστος επισημαίνει οτι οι καθηγητές δεν μπορούν να γνωρίζουν όλες τις οργανώσεις, ιδιαίτερα όταν δεν φέρουν το τίτλο του κόμματός τους ενώ σε κάποια σχολεία έκαναν κρούσεις για ενημέρωση και ΜΚΟ , επικαλούμενες εμπειρία σε σχετικά ζητήματα. «Πως θα γίνεται ο έλεγχος ποιος ενημερώνει τους μαθητές».

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…