pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

FESTIVALITO 8 – 11 Μαΐου: Νέο πολιτιστικό τετραήμερο από την «Υψικάμινο»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Χτίζοντας επάνω στην επιτυχία και την αποδοχή του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Πτολεμαΐδα – Η πόλη γιορτάΖΕΙ»,

ο πολιτιστικός σύλλογος «ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ» αναλαμβάνει άλλη μια πρωτοβουλία, διοργανώνοντας ένα τετραήμερο γεμάτο με πολιτιστικά δρώμενα αμέσως μετά το φετινό Πάσχα.

Στο πλαίσιο του «Festivalito» -όπως είναι η ονομασία του νέου event που επίσης φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε θεσμό- το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου, η πόλη μας θα φιλοξενήσει δύο παρουσιάσεις βιβλίων και μία θεατρική παράσταση, ενώ οι δράσεις πολιτισμού θα ολοκληρωθούν με μουσική, φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 19.00, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, ο Θέμης Απατσίδης παρουσιάζει τον Σταύρο Παναγιωτίδη και το βιβλίο του «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας». Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κέλλυ Γρηγοριάδου.

Την δεύτερη ημέρα, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 19.00, στο Τέλος του Κόσμου, ο Σταύρος Παναγιωτίδης θα παρουσιάσει το βιβλίο του Δημήτρη Σαμόλη «ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ» αποσπάσματα του οποίου θα αναγνώσουν μέλη του Βόρειου Πεδίου.

Με το θέατρο να μη γίνεται να λείπει από ένα πολιτιστικό φεστιβάλ, την Παρασκευή 10 Μαΐου, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ» σε κείμενο και ερμηνεία του συγγραφέα και σκηνοθεσία του Μάριου Κακουλλή. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο στις 21.00.

Τέλος, το Festivalito θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 11 Μαΐου με ένα μεσημεριανό live, στις 15.00 στον Μανδρακούκο, σε εσωτερική παραγωγή, με τους Πέτρο Παπαδόπουλο, Γρηγόρη Καραγιαννάκη και Στέλιο Μωυσιάδη.

Η Υψικάμινος καλεί όλους τους φορείς και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στο 4ήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ, αγκαλιάζοντας άλλη μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό και την κουλτούρα της περιοχής μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εκδηλώσεις και το φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.

 

 

Λίγα λόγια για την ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Πτολεμαΐδα - Η πόλη γιορτάΖΕΙ», το μοναδικό χειμερινό Φεστιβάλ στην Ελλάδα το οποίο στα τρία χρόνια που διοργανώθηκε φιλοξένησε πάνω από 500 καλλιτέχνες και περίπου 200 εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ συνέβαλε ώστε η Πτολεμαΐδα να αναδειχθεί σε πολιτιστικό κέντρο της Ελλάδας την συγκεκριμένη περίοδο που πραγματοποιούνταν. Το Φεστιβάλ έτυχε καθολικής αποδοχής από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, ενώ αγκαλιάστηκε και επιχορηγήθηκε από την ΔΕΗ, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας, καθώς και από μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις της περιοχής.

Αποστολή της Υψικαμίνου, είναι να αφυπνίζει τους πολίτες και να διατηρεί ζωντανή την πολιτιστική δράση στην περιοχή της Εορδαίας, οργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις ποικίλου χαρακτήρα, αλλά και να συμμετέχει σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες και δρώμενα σε όλη την Ελλάδα.

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: Συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΑ -
video και φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας το διήμερο 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων
«Μένα με Λένε Σωθικο» / Την Κυριακή 19 Μαΐου στο «Τέλος του Κόσμου» στην Πτολεμαΐδα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Θ. Κασαπίδη
Ο καιρός Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στη Δ. Μακεδονία I kozani.tv
Μίλτος Τεντόγλου:
Εαρινές συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Εαρινές συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας


Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας ολοκληρώνει τη φετινή …

15 Μαΐου σαν σήμερα στην ιστορία

15 Μαΐου σαν σήμερα στην ιστορία


Σαν σήμερα 15 Μαΐου – Μια ματιά στην ιστορία