pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΑΣΥΒΝ - ΚΕΔΕ καλούν σε "αγώνα"(!) της πιο θολής "υπεράσπισης" της Προσχολικής Αγωγής, για τη διαφύλαξη της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

Ομως:

  • Ο ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών ) για το κυρίαρχο ζήτημα της καθολικά δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής (0-6 χρόνων) με ευθύνη της χρηματοδότησης απ' το κράτος δεν λέει λέξη, ούτε καν ακόμη σε επίπεδο διακήρυξης και για τα μάτια του κόσμου.
  • Υψώνουν συνειδητά με την πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ τα τείχη του συντεχνιασμού, που προδίδουν στάση του πιο απόλυτα ξεφωνημένου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Παρασύρουν τους εργαζόμενους του κλάδου σε "αγώνα", που ουσιαστικά νομιμοποιεί την υφιστάμενη κατάσταση της υποβάθμισης των δημόσιων δομών και στρώνει το χαλί στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για παραπέρα γενικευμένη συρρίκνωση των δομών (παιδικοί σταθμοί - νηπιαγωγεία), με ακόμη περισσότερη εμπορευματοποιημένη λειτουργία και ιδιωτικοποιήσεις.
  • Για την ιδιωτική επιχειρηματικότητα στον κλάδο που τσακίζει κόκκαλα... δεν λένε λέξη !
  • Για την άνευ ορίων εκμετάλλευση τύπου σύγχρονης γαλέρας που υφίστανται οι

εργαζόμενοι συνάδελφοί τους στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς... δεν λένε λέξη !

  • Για την Προσχολική Αγωγή που δεν νοείται να είναι εμπόρευμα για να δίνεται στους γονείς των παιδιών με κουπόνια και VOUCHER (ΕΣΠΑ) της ΕΕ... δεν λένε λέξη !
  • Για την Ενιαία Προσχολική αγωγή - Εκπαίδευση που οφείλει να "υποτάσσεται" και να υπηρετεί τις ανάγκες όλων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών χωρίς εξαιρέσεις και περιορισμούς και να τις υπηρετεί με ενιαίο παιδαγωγικό επιστημονικό πρόγραμμα αγωγής με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και του υπουργείου Παιδείας... δεν λένε λέξη !
  • Για τα τροφεία που επέβαλλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνεχίζει να διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ (...αλλά οι Συριζαίοι ήταν κατά, όπως κατά ήταν και στα μνημόνια!), μαζί με τους δημάρχους της ΚΕΔΕ... δεν λένε λέξη!
  • Για το αίσχος των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις συμβάσεις κάθε είδους και μορφής, που κοντεύει να ξεπεράσει το 50% στο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και την απλήρωτη και "μετ' εμποδίων" πληρωμή... δεν λένε λέξη!
  • Για τους υποκατώτατους μισθούς σε βρεφονηπιοκόμους και βοηθητικό προσωπικό της "κοινωφελούς εργασίας" κλπ. κλπ., που επέβαλλε η ΕΕ με τις κυβερνήσεις που εφαρμόζουν... δεν λένε λέξη!
  • Για την κρατική χρηματοδότηση που τείνει να έχει συρρικνωθεί πάνω από 60%... δεν λένε λέξη!
  • Για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (...λεφτά του άγρια φορολογημένου και χαρατσωμένου λαού μας είναι κι αυτά) που αντί η κυβέρνηση να τα χορηγεί εξ' ολοκλήρου στις δημόσιες δομές, στήνει καθ' υπόδειξη της ΕΕ εταιρίες (ΕΕΤΑΑ, ΜΚΟ κ.λπ.) για να τα ξεκοκκαλίζουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες των ιδιωτικών σταθμών, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο... επίσης δεν λένε λέξη
  • Για το καλοστημένο σχέδιο (Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 99/28-9-2017 ΦΕΚ 141) περί αδειοδότησης (τάχα) των απαρχαιωμένων (σκόπιμα) Παιδικών Σταθμών για χρόνια... που μαθηματικά οδηγεί σε κλείσιμο ή συρρίκνωσή τους, ώστε χιλιάδες παιδιά να οδηγηθούν εκτός ...ή στους ιδιωτικούς σταθμούς (μαγαζιά) επί πληρωμή... επίσης δεν λένε λέξη!
  • Η ΚΕΔΕ και η σχεδόν συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων (με εξαίρεση τους κομμουνιστές Δημάρχους 5 Δήμων) ...αλήθεια από που κι ως που είναι σύμμαχος των εργαζομένων, όταν στα συνέδριά τους εκφράζονται θέσεις για πιο εμπορευματοποιημένη λειτουργία των Παιδικών σταθμών... πιο κυβερνητικές κι απ' των κυβερνήσεων, με συνταγές της ΕΕ.

Για πολλά - πολλά ακόμα επίμαχα ζητήματα, δεν λένε λέξη!

(Και ειδικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ που συνεχώς "κόπτεται" για τη τύχη των συμβασιούχων, αλλά δεν λέει λέξη για τη μονιμοποίησή τους ή που όταν κάνει ότι δεν τους βλέπει, επειδή δεν τους θέλει ως μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων ΟΤΑ και στην Ομοσπονδία).

...Είναι όμως από κοινού λαλίστατοι (ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΠΑΣΥΒΝ - ΚΕΔΕ) στον αποπροσανατολισμό, στην καλλιέργεια συντεχνιακών αντανακλαστικών και στην εμπέδωση κλίματος ανθρωποφαγίας των κλάδων βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών.

Λες και ο ένας κλάδος είναι εχθρός του άλλου ή ότι δεν βιώνουν και οι δυο κλάδοι τα κοινά αδιέξοδα των πολιτικών της υποβάθμισης, της συρρίκνωσης μισθών - δικαιωμάτων, της ανεργίας, της εντατικοποίησης και της ανασφάλειας καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Να συνταχθούν και να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα για:

-Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

- Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Ενιαίο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.

- Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές.

- Δίχρονη καθολική και υποχρεωτική, δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, με ευθύνη του Κράτους.

- Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς.

- Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμες σχέσεις εργασίας 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»